Wonen en Bezit

Uw woning is uw thuis. De plek voor uzelf, uw gezin en de plek om met vrienden te genieten. Dan vindt u het fijn dat uw woning en uw inrichting goed verzekerd zijn. Deze bezittingen zijn geld waard. Soms veel meer dan u denkt.

Woonverzekeringen zijn best ingewikkeld. Maar wij maken het zo gemakkelijk mogelijk voor u. Onze adviseurs zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen, afsluiten en overstappen. We beantwoorden graag al uw vragen.

Hieronder treft u een overzicht aan van de meest voorkomende woonverzekering en dekkingen.

woonhuisverzekering

Wonen met een gerust gevoel

Alles wat je in huis kunt oppakken en meenemen, valt onder de inboedel. Van uw comfortabele bank en uw (antieke) klok, tot uw kleding, het bestek en ander kookgerij, maar ook uw fiets en gereedschappen in de schuur. Heeft u klik-laminaat en kunt u dit bij een verhuizing meenemen? Dan valt dit onder de inboedelverzekering.

Uw inboedelverzekering kunt u uitbreiden met buitenhuisdekking, waardoor de laptop van uw schoolgaande kinderen bijvoorbeeld ook onderweg naar en op school verzekerd is. Heeft u een bijzondere verzameling of waardevolle lijfsieraden? voor al uw spullen is een passende dekking.

Alles wat vast zit aan het huis en je niet zo maar kunt weghalen zonder te beschadigen, behoort bij het huis zelf. Hiervoor sluit u een opstalverzekering af. Ook het glas dat onderdeel is van uw woning is meeverzekerd. Is uw vloer vastgelijmd of vastgespijkerd? Dan hoort het bij uw opstal en valt het onder de woonhuisverzekering.

Een opstalverzekering is wettelijk gezien niet verplicht. Toch wordt een opstalverzekering vaak verplicht door de hypotheekverstrekker. Zij lenen je immers een flink bedrag om jouw huis te kopen en willen natuurlijk wel dat het onderpand (jouw huis) goed verzekerd is.

Heeft u een koopwoning met een woonhuisverzekering? Dan is het glas van uw deuren en ramen meestal meeverzekerd. U hoeft hier geen aparte verzekeringen voor af te sluiten

Heeft u een huurwoning met een inboedelverzekering? Dan is het afhankelijk van de afspraken met uw huurder of u zelf verantwoordelijk bent voor schades  door glasbreuk. Het is goed om dit te controleren. Steeds meer woningcorporaties en particuliere verhuurders verzekeren glas niet zelf.

Ook kan het zijn dat u veel losse glazen objecten heeft, zoals een aquarium of glazenvitrines. Een glasverzekering is dan geen overbodige luxe.

De meeste schades zijn verzekerd met onze All Risks verzekeringen
Uw woonhuis en spullen zijn voor bijna elke schade verzekerd:

 • brand, schroeien en ontploffing
 • storm en bliksem
 • inbraak en diefstal
 • neerslag of een lekke leiding
 • val- en (om)stoot schades
 • extra kosten om de schade op te ruimen
 • extra kosten om de schade te beperken
 • extra kosten om tijdelijk ergens anders te wonen

U bent nooit onderverzekerd

Bij de woonhuis- en inboedelverzekering heeft u een mogelijkheid tot waardegarantie. Deze garantie tegen onderverzekering betekent dat u altijd het hele schadebedrag vergoed krijgt bij een verzekerde schade. Zo bent u nooit onderverzekerd.

Waarom Aastad?

 • Jarenlange kennis en ervaring
 • Erkende hypotheekadviseurs
 • Scherpe premie en ruime dekking
 • 100% onafhankelijk advies
 • Correcte en snelle schadeafwikkeling

Referenties

★★★★☆
4 5 1
Zeer flexibel in het maken van een afspraak, heel fijn! We konden snel terecht.

Nieuws

7 april: NVM Open Huizen Dag - 27-03-2018

Zaterdag 7 april is het NVM Open Huizen Dag. ...

Schade door vuurwerk, ben ik verzekerd? - 28-12-2017

Oud en nieuw staat voor de deur. Dat betekent ...