Inboedel- of opstalverzekering?
Om te kijken wat onder de inboedel- of opstalverzekering valt, is er een simpele regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar), behoort tot de opstalverzekering. Alles wat dus wel verplaatsbaar is, valt onder de inboedelverzekering.
Bij uw keuken komt het erop neer dat de keuken zelf onder de opstalverzekering valt, maar alle losse objecten in de keuken onder de inboedelverzekering. Klik-laminaat dat u mogelijk mee kunt nemen bij een verhuizing valt onder de inboedelverzekering.
Koop- en huurwoning
Huurt u een woning, of bent u van plan een woning te verhuren? Dan is het belangrijk dat de verhuurder verantwoordelijk is voor de opstalverzekering. De huurder is daarnaast zelf verantwoordelijk voor de inboedelverzekering.
Glas is meeverzekerd met de opstalverzekering, maar als huurder bent u mogelijk niet verzekerd voor glasschade. Zorg daarom dat er afspraken worden gemaakt tussen huurder en verhuurder, zodat duidelijk is of een aanvullende glasverzekering nodig is.
All Risk dekking
Als particulier heeft u de keuze uit een Extra Uitgebreide of All Risk dekking. Met Extra Uitgebreid bent u goed verzekerd voor schade die ontstaat door onder andere brand, storm, vandalisme, diefstal of inbraak. Met een All Risk dekking bent u ook verzekerd voor de meeste schades die u zelf veroorzaakt.
Meestal kiest men voor de All Risk-dekking, aangezien een ongeluk ook in een klein hoekje zit.
Kostbaarheden
Kunst, antiek, een collectie of sieraden hebben vaak een bijzondere waarde. Deze kostbaarheden verdienen daarom extra aandacht op uw inboedelverzekering en soms zelfs een aparte verzekering in de vorm van een kostbaarhedenverzekering. Dit is mede afhankelijk van de waarde, omvang en /of zeldzaamheid van de betreffende kostbaarheden. Eventueel ook buitenshuis. Bij Aastad kunnen wij u hierover informeren.