Hypotheekvormen

Als u een nieuwe hypotheek afsluit, kunt u kiezen tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Voor welke hypotheekvorm u in aanmerking komt, is afhankelijk van uw situatie.

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. In het begin van de looptijd betaal je vooral veel rente en naarmate de hypotheek vordert ga je meer aflossen. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost.

U betaalt elke maand evenveel, maar de verhouding tussen rente en aflossing zal gedurende de looptijd veranderen. Omdat de rente in verloop van tijd minder zal worden, zal uw belastingvoordeel ook minder zijn. Daar tegenover staat dat u gedurende de hele looptijd hetzelfde betaalt, en dus niet begint met hoge maandlasten, zoals bij een lineaire hypotheek.

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. De rente die je betaalt wordt steeds lager, waardoor je maandlasten afnemen. Uw maandelijkse lasten zullen in verloop van tijd afnemen, omdat uw aflossing elke maand gelijk is.

Speciale woonoplossingen

Aastad mag ook hypothecaire producten van Woonfonds aanbieden. Dat betekent dat wij u ook kunnen adviseren over specifieke producten als de woningverhuurhypotheek, zelfstandigen hypotheek en familehypotheek.

Welke hypotheekvorm past bij mij?

Welke hypotheekvorm het beste bij u past, ligt aan uw persoonlijk situatie. Inkomen, partner en huidig contract zijn factoren die hierbij een rol spelen. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.