Reis en recreatie

Als u op reis gaat, wilt u mogelijke negatieve ervaringen zoveel mogelijk vermijden. Er zijn verschillende verzekeringen met betrekking tot reis en recreatie.

Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens reizen. Twee gebruikelijke soorten zijn de kortlopende en doorlopende reisverzekering. De kortlopende reisverzekering is ideaal en goedkoper voor mensen die amper en kort op vakantie gaan. U betaalt dan een eenmalige en vaste premie voor de duur van uw vakantie. Als u vaker en langer dan twee weken per jaar op vakantie gaat, dan is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering heeft u in principe geen omkijken meer naar deze verzekering en kunt u altijd een paar dagen op vakantie, het hele jaar door.

Europa- en werelddekking

U heeft ook de keuze in de dekking van de verzekering. Europadekking is goedkoper, maar zorgt ervoor dat u buiten Europa geen aanspraak kunt doen op de verzekering.

Aanvullende dekking(en)

Een reisverzekering biedt standaard dekking voor verlies, schade of diefstal van bagage. U heeft daarnaast de keuze om de verzekering uit te breiden met onder andere geneeskundige kosten, automobilistenhulp, wintersport, contant geld, zakenreis en studie in het buitenland. Deze dekkingen zorgen voor een stijging in de premie, maar u bent wel beter gedekt tegen mogelijke risico’s. Wij kunnen u helpen in de juiste afweging, dus vraag vrijblijvend advies aan.

Annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als u de reis toch moet annuleren. Bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden. Een annuleringsverzekering vergoedt niet als u de situatie al voor een langere tijd aan zag komen. De kosten van een annuleringsverzekering hangen af van de totale prijs van de reis. Hoe duurder de reis, hoe hoger de kosten van de verzekering.

Zorgverzekering in het buitenland

De basiszorgverzekering vergoedt tot op een bepaalde hoogte de gemaakte zorgkosten in het buitenland. Het gaat alleen om medisch noodzakelijke kosten en dus op behandelingen die niet kunnen wachten tot terugkeer in Nederland. De basisverzekering vergoedt alleen zorg tegen Nederlandse tarieven en het eigen risico geldt ook in het buitenland. U kunt zich daarnaast ook nog aanvullend verzekeren met een Europa- of werelddekking. Dan zijn vaak de kosten boven het Nederlandse tarief ook verzekerd.