Uw gezin

Uiteraard wilt u uzelf en uw gezin zo goed mogelijk beschermen. Helaas is een ongeluk niet altijd te voorkomen, het kan gewoon thuis of op straat voorvallen. Vaak met grote financiële gevolgen! Stel dat u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, dat u de schade op iemand of een bedrijf wil verhalen, blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden…

Hier treft een overzicht van de meest voorkomende verzekeringen. Wij geven graag persoonlijk advies over de oplossingen die het beste bij de situatie van u en uw gezin passen. U kunt vrijblijvend een afspraak met ons maken.

aansprakelijkheidsverzekering

Verzekeringen voor u en uw gezin

Bescherm niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) heeft eigenlijk iedereen nodig.

Aansprakelijk gesteld voor schade … en nu?

Als u, uw partner of kind aansprakelijk gesteld wordt voor schade aan goederen of (blijvend)letsel bij een ander, dan bent u hiermee verzekerd voor de financiële gevolgen. Uw huisdieren en logés vallen ook onder de dekking. De verzekering geeft ook dekking als er een dakpan van uw huis waait. Of een boom van u in de tuin van de buren valt. U moet wel volgens de wet aansprakelijk zijn. Overal ter wereld, ook tijdens een vakantie.

Schade in het gezin onderling is echter niet gedekt, het gaat hierbij om materiële schade of letsel aan derden.

Uw zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. Bent u hiervoor particulier aansprakelijk, dan kunnen de kosten - vooral bij letselschade - hoog oplopen.

Ruzie met de buren, een miskoop, een conflict op uw werk of problemen in het verkeer; met een Rechtsbijstandverzekering staat u er niet alleen voor. Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen.

Het inschakelen van een advocaat kost namelijk veel geld. Met een deze word u geholpen door juristen die in dienst zijn van de rechtsbijstandverzekeraar als u betrokken raakt bij een juridisch conflict. Met behulp van modules zijn verschillende vormen van bijstand te verzekeren. Zoals de dekking ‘consument en wonen’, de dekking ‘inkomen’ en ‘verkeer’. Zodat u alleen dat gene verzekerd, dat bij u of uw situatie past!

Meest voorkomende dekkingen

Consument U bent verzekerd voor problemen waar u als consument mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld als u niet blij bent met de aankoop van een wasmachine en u er met de winkel niet uitkomt.
Inkomen U verzekert zich voor conflicten op uw werk, bijvoorbeeld bij ontslag. Denk ook aan problemen rond je pensioen, contractvoorwaarden of uitkering.
Wonen Verzeker u voor conflicten over uw huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict rond het huren of kopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen bent u ook verzekerd voor een meningsverschil met uw buren.
Verkeer Conflicten die in het verkeer ontstaan kunnen veel juridische gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als u het oneens bent over de schadeafhandeling na een ongeluk in het verkeer. Niet alleen met uw auto, maar ook met uw (brom)fiets of als u of uw gezinslid wandelend deelneemt aan het verkeer.

Raakt u gewond of loopt u psychische schade op? En is dit de schuld van iemand anders? Dan krijgt u juridische hulp voor de afhandeling van uw letselschade.

Een begrafenis of crematie kost veel geld. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw eigen wensen. U wilt niet dat dit voor rekening van uw nabestaanden komt. U kiest zelf het verzekerde bedrag of sluit een vooraf bepaald pakket van diensten af. Uw kinderen zijn vaak kosteloos meeverzekerd tot de 18e of zelfs 21e verjaardag.

Een goed afscheid helpt uw dierbaren verder

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Als u overlijdt, betaalt de verzekeringsmaatschappij (een gedeelte van) de begrafenis. Er is hierbij keuze uit een kapitaal- of naturaverzekering. Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een vast bedrag uit. Bij een naturaverzekering wordt er een uitkering in de vorm van diensten verleend. Door een uitvaartverzekering af te sluiten hoeft u zich daarom geen zorgen te maken of u voldoende spaargeld heeft en houdt.

Begraven of cremeren? Koffie met cake of bier met bitterballen? Het Ave Maria of een nummer van Bløf? Weet u al wat uw uitvaartwensen zijn?

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht. U kunt daarnaast jaarlijks overstappen van zorgverzekeraar. Elk jaar wordt bepaald hoe hoog de premies zijn en wat de daarbij horende dekking is. Daarna kunt u bepalen wat voor u de beste dekking is. De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde, is het verplichte deel en wordt bepaald door de overheid. U kunt u daarnaast aanvullend verzekeren voor optionele zorg. Heeft u bijvoorbeeld veel fysiotherapie nodig? Dan kunt u dit afnemen in een aanvullende verzekering. Zo betaalt u in principe voor wat u nodig heeft.

Vrij om te kiezen met het juiste advies

Door samen met ons te kijken naar uw zorgverzekering weet u zeker dat u juist verzekerd bent. Onze medewerkers kunnen in een persoonlijk gesprek uw situatie goed inschatten en daarbij de beste verzekering adviseren. Daarnaast kunt u via Aastad profiteren van flinke collectiviteitskortingen bij enkele aanbieders. Via ons verzekeren is dus ook goed voor uw portemonnee.

Zelf uw eigen zorgaanbieder kunnen kiezen? In Nederland en in het buitenland. Kies voor een restitutieverzekering en bepaal zelf hoe en waar u medische zorg krijgt.

Financiële zekerheid, ook als je er niet meer bent! Of als je partner er opeens niet meer is. Je wilt bijvoorbeeld graag dat de kinderen later kunnen studeren en de hypotheek wordt afbetaald zodat het gezin in de vertrouwde woning kan blijven wonen. Tegelijkertijd is het een onderwerp waar je liever niet over nadenkt. Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorgt er voor dat uw nabestaanden (partner, eventuele kinderen) niet in financiële problemen komt bij uw overlijden.

Wat verzekert u met een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf bepaald bedrag uit na overlijden. Met het uitgekeerde bedrag kan het wegvallen van een inkomen worden opgevangen. U kunt de overlijdensrisicoverzekering precies afstemmen op uw wensen en situatie.

  • Wie wilt u verzekeren: de verzekerde(n)?
  • Hoe lang moet de verzekering lopen?
  • Welk bedrag wilt u verzekeren?
  • Wie ontvangt de uitkering: de begunstigde

Wij maken samen met u een risicoprofiel om uw wensen in kaart te brengen.

Overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan uw hypotheek

Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook vaak gebruikt om de hypotheek af te lossen na overlijden. Daarmee kan voorkomen worden dat nabestaanden moeten verhuizen omdat de hypotheeklasten niet meer opgebracht kunnen worden. Het geeft dus een stukje zekerheid voor zowel u als de bank bij overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek.

Deskundig advies van Aastad

Wilt u zich vrijblijvend oriënteren op de voordelen die een overlijdensrisicoverzekering oplevert voor uw gezin? Neem gerust contact met onze adviseurs op voor informatie of maak een afspraak.

Een ongeval – thuis, op het schoolplein, tijdens het sporten, op het werk of in het verkeer – kan zomaar leiden tot blijvende invaliditeit of nog erger. En het brengt vaak ook extra kosten met zich mee. bijvoorbeeld als u niet meer kunt werken of om aanpassingen te doen aan uw woning wanneer hier noodzaak toe is.

De ongevallenverzekering biedt financiële zekerheid als u, uw partner of uw kind blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval.

Uitkering in het geval van overlijden

Bij overlijden als gevolg van een ongeval wordt een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd. Nabestaanden kunnen hier (onvoorziene) kosten mee betalen of het wegvallen van inkomen (deels) compenseren.

Uitkering in het geval van blijvende invaliditeit

Hoe hoog de uitkering precies is, hangt af van de ernst van uw blijvende invaliditeit. Functioneert een orgaan of lichaamsdeel helemaal niet meer? Dan ontvangt u een percentage van het bedrag dat u verzekerd voor blijvende invaliditeit. Stel: u kiest voor een verzekerd bedrag van € 50.000. En door een ongeval word u doof aan 1 oor. Dan krijgt u 25% van die € 50.000, dus € 12.500.

U bent verzekerd van een bedrag na een ongeval. U krijgt een bedrag als u blijvend invalide raakt. En uw nabestaanden als u overlijdt door een ongeval.