Wagenpark en transport

Binnen uw bedrijf zijn ongetwijfeld één of meerdere personenauto’s of busjes aanwezig die zakelijk worden gebruikt. Het kan zijn dat hiermee bijvoorbeeld uw handelsvoorraad door een werknemer wordt vervoerd. De mobiliteit van uw bedrijf is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Het is dan ook verstandig uw mobiliteit op een juiste manier te verzekeren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Een personen-, bestel- en vrachtautoverzekering voor bedrijven kent de zelfde basis dekkingen als bij particuliere motorrijtuigverzekeringen. Er zijn echter een aantal verschillen op uw bedrijfspolis.

Zo zal het motorrijtuig veelal exclusief BTW verzekerd en afhankelijk van uw bedrijf zonder vaste regelmatige bestuurder. Tevens is het mogelijk om de goederen, gereedschappen e.d. die u vervoert mee te verzekeren. Dit noemt men de eigen vervoersverzekering.

Het aanschaffen van werkmaterieel zoals heftrucks, palletwagens, tractoren of (omgebouwde) aanhangwagen is een grote investering. Voor werkmaterieel dat zich op eigen kracht kan voortbewegen, bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten.

Met de werkmaterieelverzekering verzekert u de gevolgen van schade aan het materiaal en eventuele letselschade aan anderen. 

Maatwerk verzekering

Verzeker de gevolgen die voor u van belang zijn. Zo kunt u uw wettelijke aansprakelijkheid, maar ook de schade aan het materieel (casco) van ‘standaard’ tot ‘uitgebreid’ verzekeren. Veel verzekeraars bieden een gunstige waarderegeling op basis van de verzekerde som. Dit is de nieuwwaarde voor nieuw materieel of de aanschafwaarde bij gebruikt materieel.

Heeft u als bedrijf minimaal 5 motorrijtuigen? Dan kunt u een collectieve autoverzekering. Alle vervoermiddelen onder 1 overzichtelijk contract. Daarnaast kunt u met de verzekeraar specifieke afspraken maken over voorwaarden, de premie en eigen risico’s.

Ook de inzittenden, zoals uw medewerkers kunnen collectief worden verzekerd.

Als u producten vervoert, kan onderweg verlies (diefstal) of beschadiging (breuk of bederf) ontstaan. Heeft u het vervoer uitbesteed aan een vervoerder? Bedenk dan dat de vervoerder volgens de vervoersovereenkomst in de meeste gevallen slechts beperkt aansprakelijk is. Een schadevergoeding van de vervoerder kan daarom lager zijn dan de werkelijke waarde van uw vervoerde zaken.

Waarom Aastad?

  • Jarenlange kennis en ervaring
  • Erkende hypotheekadviseurs
  • Scherpe premie en ruime dekking
  • 100% onafhankelijk advies
  • Correcte en snelle schadeafwikkeling

Referenties

★★★★★
5 5 1
Als startende ondernemer meerdere (online) contacten met andere maatschappijen gezocht en nergens is er iemand die zegt "Ik ga het voor je regelen". Na het contact met Aastad een partij gevonden die je bijstaat en ontzorgd. Ik heb dan ook alle onderdelen vakkundig ondergebracht en hierin is alles tot in de puntjes geregeld. Ik wordt nog vaak verrast door hun goede service en kwaliteit waardoor ik mij kan richten op mijn core business. Zakelijk contact met een personal touch kenmerkt inmiddels dan ook onze goede samenwerking.

Nieuws

Zomervakantie 2017 - 01-07-2017

De zomervakantie begint bijna. Vele Nederlande...

Ouders houden weinig toezicht op financiën kind - 09-06-2017

Lenen en uitgeven van geld vaak blinde vlek Al...