Leven

Financiële zekerheid, ook als je er niet meer bent! Of als je partner er opeens niet meer is. Je wilt bijvoorbeeld graag dat de kinderen later kunnen studeren en de hypotheek wordt afbetaald zodat het gezin in de vertrouwde woning kan blijven wonen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen met betrekking tot uw leven en/of de dood. Allen met een ander doel en mogelijk verschillende voorwaarden. Wij kunnen u adviseren welke verzekering het beste bij uw situatie past en bij welke verzekeraar met de beste voorwaarden.

Levensverzekering

Een levensverzekering is een verzekering die uitkeert bij overlijden of op een vooraf afgesproken moment. U bouwt met een levensverzekering een bepaald kapitaal op, dat u in de toekomst voor verschillende doelen kunt gebruiken. Levensverzekeringen zijn er in veel verschillende vormen en soorten. Ze hebben gemeen dat ze draaien om het leven van de verzekerde. De verzekeraar keert uit als de verzekerde komt te overlijden. Of juist als die op een afgesproken moment nog in leven is. Ook zijn er levensverzekeringen die uitkeren bij overlijden én bij leven. Verschillende aanbieders hanteren verschillende voorwaarden en prijzen. Om de beste levensverzekering te vinden, kunt u zich het beste persoonlijk laten adviseren door onze medewerkers. Wij kunnen u helpen met de beste verzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dat je nabestaanden financiële problemen krijgen als u overlijdt. Als uw een partner heeft en één van jullie overlijdt, krijgt de achterblijvende partner te maken met hoge kosten. Een overlijdensrisicoverzekering keert dan een geldbedrag uit. Zo voorkomt een overlijdensrisicoverzekering dat nabestaanden niet meer in staat zijn om bepaalde vaste lasten te betalen en daardoor gedwongen moeten verhuizen. Vaak zijn deze verzekeringen ook te koppelen aan een hypotheek, waardoor uw nabestaanden de garantie krijgen dat uw hypotheek afgelost kan worden.

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van een crematie of een begrafenis. De verzekering keert een som geld uit (kapitaal) of garandeert een dienstenpakket (natura) als de verzekerde komt te overlijden. Hiermee kunnen de nabestaanden een uitvaart financieren of uitvaartdienst afnemen, zonder hiervoor zelf financieel risico te lopen. Een uitvaartverzekering kan voor en door iedereen afgesloten worden, dat geldt zowel voor kinderen als ouderen. Deze verzekering is in Nederland niet verplicht. De hoofdreden voor het afsluiten van een uitvaartpolis is de financiële zekerheid voor uw nabestaanden. Daarnaast neemt het organisatorisch veel werk uit handen. Meer over de uitvaartverzekering

Lijfrenteverzekering

Met een lijfrenteverzekering legt u periodiek een bedrag in en bouwt u zo kapitaal op. Dit kunt u op latere tijdstippen periodiek laten uitkeren. Met het kapitaal (of een gedeelte ervan) kan de verzekeraar voor u beleggen. Twee belangrijke vormen zijn oudedagslijfrenteverzekering en nabestaandenlijfrenteverzekering. De oudedaglijfrenteverzekering kunt u zien als een aanvulling op uw bestaande pensioen. Een nabestaandenlijfrenteverzekering is een verzekering die periodiek uitkeert aan uw nabestaanden wanneer u komt te overlijden. De premie die u betaalt voor de lijfrenteverzekering of koopsompolis kunt u aftrekken van uw belastbaar inkomen. U betaalt dan minder inkomstenbelasting. Laat u goed adviseren over een lijfrenteverzekering, aangezien er enkele risico’s aan verbonden kunnen worden, bijvoorbeeld de risico’s van beleggen.