Arbeidsongeschiktheid

Bescherm je inkomen als zzp’er, DGA of mkb’er bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dit kan door hiervoor zelf te sparen, een vrijwillige verzekering bij het UWV, een arbeidsongeschikheidsverzekering of bijvoorbeeld aansluiting bij het voorzieningenfonds. Aastad kan u hierover adviseren. Samen brengen wij uw situatie door in een kostenloos oriëntatiegesprek.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zelfstandig ondernemer krijgt u in geval van arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. U bent zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom een belangrijke verzekering om te overwegen. Als u ziek wordt of een ongeval krijgt, ontvangt u via uw AOV een maandelijkse uitkering. Een AOV zorgt ervoor dat u als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten. Wij vergelijken meerdere verzekeraars en begeleiden u bij de aanvraag en bij periodiek onderhoud van uw verzekering.

Voorzieningenfonds

Het VoorzieningenFonds helpt ondernemers in het voorzien van een inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Binnen deze vereniging bent u met 20 tot max. 50 mede ondernemers als deelnemer vertegenwoordigd. Wie langer dan 1 maand (wachttijd) ziek is, ontvangt van de overige deelnemers binnen zijn eigen VoorzieningenFonds maandelijks schenkingen om de vaste lasten te kunnen doorbetalen. Dit is voor een periode van maximaal 2 jaar. Nieuwsgierig?

Voorzieningenfonds

Waar kunnen wij u mee helpen?