Zakelijke verzekeringen

Bent u ondernemer? Dan heeft u mogelijk risico’s. Tegen de meeste risico’s van bedrijfsvoering kunt u zich verzekeren. Aastad kan hierbij helpen. Door samen te kijken naar de situatie kunnen wij inventariseren welke verzekeringen nodig zijn voor uw bedrijf. En daarnaast, hoe meer verzekeringen u via ons afsluit, hoe meer korting u krijgt, oplopend tot wel 12%.

Bedrijfsbezittingen

Schade door brand, inbraak of storm kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Voor uw bedrijfspand en uw inventaris. We noemen dit brandverzekeringen. U verzekert uw bedrijf tegen de meest voorkomende schadeoorzaken. U kunt een brandverzekering samenstellen uit de dekkingen die voor uw bedrijf nodig zijn. Bij de verzekeringen bieden wij uitgebreid risicomanagement en preventieadvies.

Bekijk alle verzekeringen omtrent bedrijfsbezittingen »

Aansprakelijkheid

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert tegen de schade die u als bedrijf toebrengt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan het morsen van koffie over het tapijt van uw klant, maar ook productaansprakelijkheid. U bent als producent verantwoordelijk voor de producten die u produceert. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die ontstaat als gevolg van beroepsfouten. Het gaat hierbij om een aantasting van het vermogen, ook wel (directe) zuivere vermogensschade genoemd.

Wagenpark en transport

De mobiliteit van uw bedrijf is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Het is dan ook verstandig uw mobiliteit op een juiste manier te verzekeren. Een personen-, bestel- en vrachtautoverzekering voor bedrijven kent de zelfde basis dekkingen als bij particuliere motorrijtuigverzekeringen. Er zijn echter een aantal verschillen op uw bedrijfspolis. Zo zal het motorrijtuig veelal exclusief btw verzekerd en afhankelijk van uw bedrijf zonder vaste regelmatige bestuurder. Tevens is het mogelijk om de goederen die u vervoert mee te verzekeren. Dit noemt men de eigen vervoersverzekering.

Met de werkmaterieelverzekering verzekert u de gevolgen van schade aan het materiaal en eventuele letselschade aan anderen. Denk hierbij aan schade aan heftrucks, palletwagens en tractoren.

Werknemersverzekeringen

Als een werknemer van u arbeidsongeschikt raakt, bent u als werkgever wettelijke verplicht het loon twee jaar lang doorbetalen. Daarnaast moet u ook verzuimbegeleiding inzetten en re-integratie bevorderen. Deze ziekte calamiteiten kunnen de continuïteit van uw bedrijf verstoren en zelfs bedreigen. Met een verzuimverzekering dekt u dit financiële risico af. Ook zijn er andere risico’s omtrent werknemers voor een werkgever. Wat als een werknemer arbeidsongeschikt raakt? Door samen met ons te kijken naar de mogelijke risico’s kunnen wij een optimaal verzekeringspakket aanbieden om de risico’s te verminderen. Zo kunt u zich meer focussen op ondernemen.

Rechtsbijstandverzekering

Met een Zakelijke Rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van rechtsbijstand bij een juridisch geschil. Bijvoorbeeld met leveranciers, medewerkers of afnemers. De kosten voor juridische hulp bij wanbetaling kan hoog oplopen, dus optimaal verzekeren tegen deze kosten is zeker aanbevolen. Aastad helpt bij het vinden van de aanbieder met de beste voorwaarden, zodat u altijd goed verzekerd bent.

Cyber en Data Risksverzekering

Een Cyber en Data Risksverzekering verzekert uw bedrijf tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyber-aanvallen. In een tijd waar technologie snel vooruit gaat en daarnaast ook meer gemeengoed wordt, is het belangrijk om nieuwe risico’s te verminderen. Gegevensdiefstal komt steeds vaker voor, ook in grotere hoeveelheid. Met een specifieke verzekering kunt u uw bedrijf tegen de negatieve gevolgen van deze risico’s beschermen.

Garageverzekering

Als garagehouder heeft u auto’s van klanten onder uw hoede. Mocht daarmee iets gebeuren, dan is het fijn om te weten dat u daarvoor verzekerd bent. De garageverzekering is een combinatie van een algemene aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) en een op het garagebedrijf toegespitste motorrijtuigverzekering. De garageverzekering dekt schade toegebracht met motorrijtuigen (van het bedrijf of van klanten), schade aan motorrijtuigen van klanten tijdens reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, en schade door een onjuiste uitvoering van de werkzaamheden aan het motorrijtuig. Het opnieuw uitvoeren van deze werkzaamheden is uitgesloten. Verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of zaken veroorzaakt door de eigenaar of exploitant van het garagebedrijf, diens medewerkers en meewerkende familieleden/huisgenoten, en de eventuele bestuurders, commissarissen, personeelsvereniging en dergelijke van de onderneming. Uitgesloten is schade door opzet van de verzekeringnemer, oorlog en natuur- en kernrampen.

Totaaloplossing

Aastad biedt voor uw bedrijf een totaalpakket aan. Zo kunt u niet alleen bij ons terecht voor zakelijke verzekeringen, maar ook pensioenadvies, bankzaken en mogelijk hypotheken. Wij geven u onafhankelijk advies en door deze totaaloplossing heeft u één aanspreekpunt voor al uw financiële vragen.