Zorg 2021

Ook dit jaar kunt u weer uw zorgverzekering vergelijken en via Aastad afsluiten bij een van de geselecteerde zorgverzekeraars.  Waarbij wij u altijd een verzekering aanbieden met ruime dekking en keuzevrijheid. Belangrijke voorwaarden voor een kwalitatief goede zorgverzekering.

Direct vergelijken

Wat verandert er voor u?

De overheid stelt elk jaar een verplicht eigen risico vast. In 2021 is dit eigen risico, net als voorgaande jaren, vastgesteld op € 385. Het verplicht eigen risico houdt in dat u de eerste € 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen (met uitzondering van onder andere de huisarts). Daarna betaalt de zorgverzekeraar uw zorgkosten. U kunt daarbovenop nog een vrijwillig eigen risico kiezen. Hiermee verhoogt u het gehele eigen risico, maar krijgt u wel korting op de maandpremie. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de uiteindelijke maandpremie.

U kunt tussen 12 november en 31 december overstappen van zorgverzekeraar. Of u dit doet, bepaalt u natuurlijk zelf. Toch kan het lonen om te kijken of uw huidige zorgverzekering nog voldoet aan uw eisen en dit zo nodig bij te stellen, anders betaalt u mogelijk voor dingen die u niet gebruikt!

Belangrijkste wijzigingen basisverzekering

Er komen in 2021 een aantal vergoedingen in het basispakket bij:

 • Geneesmiddelen tegen lymfeklierkanker en eierstokkanker
  Vanaf 1 mei 2020 wordt het geneesmiddel axicabtagene ciloleucel (merknaam Yescarta) vergoed vanuit de zorgverzekering.
  Vanaf 16 april 2020 is er vergoeding voor olaparib (merknaam Lynparza). Deze medicijnen richten zich op de behandeling van patiënten met respectievelijk bepaalde vormen van lymfeklierkanker en eierstokkanker.
 • Dagbehandeling voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel
  Vanaf 2021 wordt de dagbehandeling in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel vergoed vanuit de basisverzekering. Tot die tijd is hier een subsidieregeling voor.
 • Extra behandelingen fysio- en oefentherapie voor subcategorie patiënten met COPD
  Voor COPD-patiënten in subcategorie B2 wordt in 2020 het maximaal aantal behandelingen in het eerste jaar verhoogd naar 70. De daaropvolgende jaren is er recht op 52 behandelingen per jaar. Patiënten in subcategorie B1 houden de huidige vergoeding van 27 behandelingen in het eerste jaar en maximaal 3 in de daaropvolgende jaren.
 • Paramedische herstelzorg na corona
  Voor patiënten die herstellen van COVID-19 is er vanuit de basisverzekering vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek) tot zeker 18 juli 2021.
  Lees er meer over op onze pagina Coronavirus: wat vergoedt de zorgverzekering.
 • 13-weken-echo
  In de tweede helft van 2021 wordt de 13-weken-echo opgenomen in de basisverzekering. Deze echo komt naast de al bestaande termijnecho en de 20-weken-echo. Sommige foetale afwijkingen kunnen al eerder worden ontdekt dan tijdens de 20-weken-echo.
  Door een 13-weken-echo in te voeren, kunnen ernstige afwijkingen dus al in een eerder stadium worden opgespoord. De invoering gebeurt in een onderzoekssetting: er zal gekeken worden naar de effectiviteit ervan.

Waar kan Aastad u bij helpen?

Bij Aastad willen wij u graag helpen met uw zorgverzekering. Speciaal voor u hebben wij daarom een makkelijke zorgvergelijker beschikbaar gesteld zodat u gemakkelijk kunt kijken welke zorgverzekering bij u past en het goedkoopste is. Mocht u toch liever langskomen voor persoonlijk advies, dan is dat ook geen probleem. Wij helpen u graag onder het genot van een kopje koffie. Schroom daarom niet om een afspraak te maken.