Schade zonder dader?

Schade is altijd vervelend! Of u het zelf veroorzaakt of een ander, door het afsluiten van verzekeringen kan het netjes afgehandeld worden. Maar wat als iemand met zijn of haar auto schade maakt bij u maar geen ‘briefje’ achter laat? Kortom, bij een schade zonder dader?

In een aantal gevallen kunt u uw schade claimen bij het waarborgfonds. Benieuwd of uw schade in aanmerking komt? Bekijk onderstaande interactieve video. 

 

Wat is het Waarborgfonds?
Het Waarborgfonds Motorverkeer is in 1965 opgericht voor mensen die door een motorvoertuig zoals een brommer, auto of tractor schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Bijvoorbeeld als de veroorzaker is doorgereden of als hij niet verzekerd is. Ook schade die is veroorzaakt met een gestolen motorvoertuig kan vergoed worden. Zij vergoeden dus alleen schade door een motorvoertuig. Schade door bijvoorbeeld vandalisme vergoeden ze niet.

Het Waarborgfonds is een stichting zonder winstoogmerk en wordt gefinancierd uit jaarlijks vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar het Waarborgfonds.

Heeft u aanvullende vragen of advies nodig? Het team van Aastad kan uw vragen beantwoorden, ook als het om het waarborgfonds motorverkeer gaat.