Toelichting voertuigwijziging

Op deze pagina staan de voorwaarden van de voorlopige dekking m.b.t. een autowijziging.

Met het aanvragen van een autowijziging verlenen wij, namens de verzekeringsmaatschappij, u een voorlopige dekking op de (nieuwe) auto. Uw auto is in dat geval verzekerd nadat wij het formulier hebben ontvangen. Ter bevestiging hiervan ontvangt u een kopie van de wijziging. Om verwarring te voorkomen hebben wij enkele voorwaarden waaraan de wijziging of aanvraag moet voldoen om een voorlopige dekking te ontvangen.

Voorwaarden

  • U heeft via Aastad Adviesgroep al één of meerdere lopende verzekering(en);
  • Alle velden van het formulier zijn naar waarheid ingevuld;
  • De regelmatige bestuurder van de auto is niet jonger dan 24, tenzij dit expliciet is aangegeven;
  • De regelmatige bestuurder heeft in de afgelopen acht jaar geen rijontzegging opgelegd gekregen of gehad;
  • Wij kunnen nooit voorlopige dekking verlenen voor voertuigen die (mede) gebruikt worden als lesauto, taxi of voor koeriersdiensten en (maaltijd)bezorging;

Voor de voorlopige dekking zijn de polisvoorwaarden van uw (huidige) verzekering van toepassing. In het geval van schending van (een van de) voorwaarden, dan geldt de voorlopige dekking niet.

Wat is een voorlopige dekking?

Bij de aanvraag van een autoverzekering wordt er eerst een voorlopige dekking afgegeven. Dit is een tijdelijke dekking, geldig voor maximaal vijf dagen, waarbij de werkelijke aanvraag in behandeling wordt genomen door de tussenpersoon of verzekeraar. De voorlopige dekking zorgt ervoor dat u gewoon de weg op kunt, ondanks dat uw aanvraag nog niet in behandeling is genomen. Zodra de verzekeraar een polisblad heeft afgegeven, bent u definitief verzekerd.

Wie is de regelmatige bestuurder?

De regelmatige bestuurder van een auto is de persoon die het vaakst in de auto rijdt. Een verzekeraar staat altijd toe dat partners gebruik maken van elkaars auto, onder de voorwaarde dat je allebei op hetzelfde adres woont. Als partner mag je dan ook een verzekering afsluiten voor de auto van de andere partner. Voor alle andere relaties mag dit niet. Ouders willen bijvoorbeeld wel eens de autoverzekering van hun kind op de eigen naam zetten, maar dit mag niet. Je mag je kind wel opgeven als de regelmatige bestuurder van je eigen auto, maar je betaalt dan wel een hogere premie. Zorg dat de informatie correct is, om verzekeringsfraude te voorkomen.

Wat als mijn wijziging niet wordt geaccepteerd?

Mocht bij beoordeling blijken dat de wijziging voor de verzekeringsmaatschappij niet geaccepteerd is, dan kunnen wij de voorlopige dekking met terugwerkende kracht annuleren. U heeft dan geen dekking bij een eventuele schade, ook niet in de periode van de voorlopige dekking. Twijfelt u of wij uw wijziging kunnen accepteren? Ga dan niet rijden met het betreffende motorrijtuig totdat u de nieuwe polis ontvangt of neem contact met ons op.

Waarom Aastad?

  • Jarenlange kennis en ervaring
  • Erkende hypotheekadviseurs
  • Scherpe premie en ruime dekking
  • 100% onafhankelijk advies
  • Correcte en snelle schadeafwikkeling

Referenties

★★★★★
5 5 1
Heb een verzoek gedaan om mijn verzekering`s papieren eens goed door te lichten, heb toen bezoek gehad van Jeroen Oomens. Een zeer prettige en keurige adviseur die zijn tijd neemt om je uitstekend te adviseren. En scheelt me nu ook nog eens meer dan 30 euro in de maand t.o.v. "glashelder". Alle medewerkers zijn vriendelijk, deskundig, reageren super snel op situaties, direct contact verloopt altijd uitstekend, betrouwbaar en alert. Denken mee en geven duidelijk advies. Aastad is een aanrader voor iedereen die een persoonlijke benadering waardeert!

Nieuws

Schade door vuurwerk, ben ik verzekerd? - 28-12-2017

Oud en nieuw staat voor de deur. Dat betekent ...

Tips voor uw zorgverzekering - 11-12-2017

U wilt natuurlijk het hele jaar door goed verz...