Rondkomen vaak lastiger dan 10 jaar geleden

Omgaan met geld lijkt nog niet voor iedereen even eenvoudig. Dat blijkt uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken. Het is de afgelopen 10 jaar voor 41% van de Nederlanders makkelijker geworden, terwijl 60% vindt dat omgaan met geld even lastig, of lastiger is geworden. De voornaamste reden hiervoor is de overgang van papieren rekeningafschriften naar digitale afschriften.

Papieren afschriften

Vrouwen vinden omgaan met geld relatief lastiger geworden dan mannen, doordat ze bijna geen papieren bankafschriften meer ontvangen (25% tegen 12%). 65-plussers geven daarnaast aan dat het een stuk lastiger is geworden, aangezien zij minder vaak goed om kunnen gaan met de elektronische omgeving van een bank, bijvoorbeeld internetbankieren of de mobiele app.

Moeilijk te regelen geldzaken

Pensioenen wordt vaak het lastigst ervaren door de ondervraagden. Daarna volgt belastingen en op een derde plaats staat het opbouwen van een buffer. Mensen zijn tegenwoordig steeds minder bezig met hun eigen pensioen, terwijl dit wel degelijk belangrijk is. Een AOW-uitkering is niet altijd voldoende om later van te leven. Vaak is het ook lonend om via de werkgever een pensioen op te bouwen. Of dit ook van u van toepassing is, kan Aastad u prima in adviseren. Zo weet u zeker of uw pensioen voldoende is en zo niet, hoeveel u maandelijks opzij moet zetten voor later.

Rol van financieel adviseur

Veel mensen geven de voorkeur voor advies van een familielid of vriend. Toch is dit niet verstandig, aangezien zij vaak geen expertise hebben op het gebied van financiële zaken. Het loont vaak veel meer om een financieel adviseur te benaderen. Aastad geeft onafhankelijk advies omtrent alle financiële vraagstukken. U kunt altijd bij ons terecht met al uw vragen en moeilijkheden.

Makkelijker maken van geldzaken

Over het algemeen gezien kan het regelen van geldzaken gemakkelijker gemaakt worden door een online overzicht met alle geldzaken op één plek. Daarnaast is het hebben van minder soorten belasting en toeslagen een stuk rustgevender voor mensen. Ook duidelijkere communicatie vanuit bedrijven en overheden zorgt voor meer eenvoud in het regelen van bankzaken. 27% van de ondervraagden verwacht ook dat er binnen tien jaar niet meer met contant geld wordt betaald.

Advies? Aastad

Hebt u advies nodig? Aastad Adviesgroep kan wat voor u betekenen. Onze collega’s helpen u met al uw vragen omtrent verzekeringen, hypotheken, pensioenen en bankzaken. Neem vrijblijvend contact met ons op via 0546-822221 of ga naar ons contactformulier.