Herfst schade op komst!

Herfst schadeVoorkom herfst schade door de weersveranderingen van dit seizoen. Een periode van veel wind, regen en vallende bladeren. Uw eerste verantwoordelijkheid is natuurlijk het waar mogelijk voorkomen van een schade. Het is goed om voorzorgsmaatregelen te nemen. Dat voorkomt onaangename verassingen of gevaarlijke situaties. Om die reden delen we graag wat preventietips met je.

Stormschade voorkomen?
Zet losse spullen vast of binnen. Rondvliegende spullen zijn ware schadeveroorzakers en een veel voorkomende herfst schade. Denk aan tuinmeubilair. Zet ze vast, of liever binnen. Bijzondere aandacht geef je de partytent. Die worden nog wel eens vergeten, terwijl dat grote windvangers zijn.

Controleer de dakgoten
Heftige stormen gaan vaak met heftige regenbuien gepaard. En dwarrelende herfstbladeren eindigen vaak precies in de afvoer van je dakgoot, met verstopping tot gevolg. Wanneer zo’n dakgoot dan volloopt met water, stroomt hij over. En lekkage is nooit leuk. Zorg daarom dat je dakgoten schoon zijn.

Het dak op
Vergeet ook niet losse dakpannen te controleren en indien nodig vast te zetten. Ze kunnen vervelende lekkage veroorzaken. Maar belangrijker nog, vallende dakpannen kunnen levensgevaarlijk zijn.

Laat de schoorsteen vegen
Wanneer je een gezellige openhaard of houtkachel hebt: laat de schoorsteen vegen voor gebruik. Dan worden bijvoorbeeld een vogelnest of roetresten van vorige winter verwijderd. Zo voorkom je een schoorsteenbrand met alle gevaren van dien.

Zet je auto niet onder een boom
Klinkt logisch, is logisch. Vroeg in de herfst staan de bomen vaak nog vol in blad. Daardoor zijn ze zwaarder en vangen ze meer wind. De kans dat een boom of een tak knakt en op je auto terecht komt, is groot. Zet je auto daarom een stukje verder, waar geen bomen zijn.

Rooi bomen
Een boom die al scheef hangt, kan je beter rooien of kappen. Staat de boom niet in je eigen tuin? Vraag het dan aan de eigenaar. Als dat de gemeente is, wend je dan tot het juiste loket.

Toch een schade?

Gebeurt er dan toch wat, dan is het altijd eerst zaak om meer schade te voorkomen. De kosten die u hiervoor moet maken zijn natuurlijk gewoon verzekerd. Vervolgens dient dient u de schade bij Aastad Adviesgroep in. Wij zullen u ondersteunen bij het indienen en afhandelen van uw claim. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bron: Reaal en Vereende