Verzeker cybercrime

Helaas zijn cyberaanvallen een reëel risico

Maar liefst 6 op de 10 ondernemers krijgt te maken met een vorm van cybercrime of dataverlies. Daarom bieden verzekeraars de Cyber- en Data Risks verzekering aan. Deloitte heeft uitgerekend dat de jaarlijkse schadelast voor het bedrijfsleven en de overheid zo’n 10 miljard bedraagt.

Brochure cyber zakelijk Aastad

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen.

Zijn opgesteld om ondernemers te helpen de basisbeveiliging in te laten stellen. Ondernemers die de 5 basisprincipes opvolgen, vergroten hun weerbaarheid tegen cyberrisico’s die de bedrijfsvoering kunnen verstoren. De 5 basisprincipes zijn zo opgesteld dat iedere ondernemer, of die nu zzp’er of mkb’er is, ermee uit de voeten kan. De maatregelen zijn toegankelijk en praktisch opgeschreven. Wacht dus niet langer en ga direct aan de slag zodat jouw bedrijf weerbaarder is tegen cyberrisico’s. Kijk op Digital Trust Center (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

Cyber- en Data Risks verzekering

Preventie is een belangrijke randvoorwaarde om je te wapenen tegen digitale criminelen. Toch kun je altijd slachtoffer worden van een cyberaanval. Je kunt het risico afdekken door het sluiten van een Cyber- en Data Risks verzekering.
Deze verzekering biedt dekking tegen de gevolgen van inbreuk op data. Inbreuk op data is een incident waarbij gevoelige, beschermde of vertrouwelijke gegevens; gekopieerd, overgedragen, gestolen of gebruikt worden door een persoon die niet bevoegd is om deze handelingen uit te voeren. De Data Risks dekking omvat zes onderdelen:

  1. Systeeminbraak
  2. Privacy
  3. Digitale aansprakelijkheid
  4. Hacking
  5. Afpersing
  6. Omzet verlies door cyberaanvallen

Wij hebben een firewall én antivirussoftware geïnstalleerd. Wij hebben toch geen cyberverzekering nodig?
Criminelen zijn inventief, zij bedenken steeds weer nieuwe, geavanceerde methoden om bedrijven en consumenten geld afhandig te maken. Bovendien testen zij hun kwaadaardige programma’s (malware) uitvoerig voordat zij het gaan toepassen.

Bij deze tests kijken ze wat er nodig is om ongezien langs de firewall en de antivirussoftware te komen. Als dat lukt, kan de malware worden verspreid. De malware kan in het begin dus ongezien zijn gang gaan. Pas als de nieuwe malware wordt ontdekt, kunnen er door de leveranciers van de firewall en de antivirussoftware maatregelen tegen genomen worden. Vaak zijn dan al vele slachtoffers gemaakt. Het duurt dus altijd een poosje voordat de antivirussoftware de
nieuwe malware herkent en tegenhoudt.

Download onze brochure
Onze zakelijke klanten kiezen steeds vaker voor een cyberverzekering. Toch is het nog een on(be)grijpbaar risico binnen een onderneming. Is het voor uw organisatie nuttig of overbodig? Lees er meer over in onze Brochure cyber zakelijk.

Meer informatie
Wilt u weten in hoeverre uw lopende verzekeringen dekking bieden tegen cybercrime? Bent u op zoek naar een verzekering die u optimaal beschermt tegen online criminelen? Neem gerust contact op met ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst!