Denkt u aan uw reisverzekering?

Wanneer is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een aflopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer polis kosten hoeft te betalen. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering is van drie situaties afhankelijk:

  • Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin)
  • Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen.
  • De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

  • Uit onderzoek (bron: Monyview 2012) blijkt dat voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt ten opzicht van een aflopende reisverzekering bij ten minste twee vakanties per jaar, waarvan één wintersportvakantie.
  • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
  • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen boven de vijf jaar, dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Medische kosten meeverzekeren? Ik heb toch een zorgverzekering?

Met alleen een basis zorgverzekering adviseren wij medische / geneeskundige kosten altijd mee te verzekeren als u naar het buitenland gaat. Of als uw aanvullende zorgverzekering een beperkte (geen volledige) vergoeding heeft van zorgkosten in het buitenland. Heeft u een uitgebreide (aanvullende) zorgverzekering? Dan is deze dekking wellicht niet nodig op uw reisverzekering.

Bij zorgkosten in het buitenland zijn er mogelijk meer partijen die dekking bieden, namelijk: de zorgverzekeraar en/of de reisverzekeraar. Dat betekent dat er mogelijk twee verschillende verzekeringen die (dezelfde) dekking bieden. Om ervoor te zorgen dat de claimafhandeling en vergoeding eerlijk verloopt, zijn er in een akkoord tussen zorgverzekeraars en reisverzekeraars verschillende afspraken gemaakt. Dit akkoord noemt men ook wel het Convenant Samenloop Reis- en zorgverzekeringen.  Lees meer

Wie vergoedt?

Als je geneeskundige kosten maakt in het buitenland, kun je twee partijen aanspreken: allereerst de zorgverzekeraar, via de basisverzekering en aanvullende verzekering met buitenland dekking. En ten tweede: de reisverzekeraar, mits je een reisverzekering hebt met dekking voor geneeskundige kosten. De partij die als eerste wordt aangesproken, onderneemt de nodige acties om hulpverlening in te schakelen en garanties af te geven aan zorgverleners/ziekenhuizen voor de zorgkosten die gemaakt zijn/worden.

Op maat verzekerd

Wij bekijken graag of je goed zit met je reisverzekering voor de zomervakantie, maar ook  andere verzekeringen zoals de auto- of caravanverzekering. Wat is de beste keuze voor jou? Welke dekking past het beste bij de geplande reis? Voor welke aanvullende opties kun je het beste kiezen? Je krijgt van ons altijd eerlijk en persoonlijk advies. En mogelijk levert dit ook nog een besparing op!

Het kantoor van Aastad is de gehele zomervakantie op de gebruikelijke tijden geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00. Je kunt daarnaast 24/7 contact opnemen met de alarmcentrale of een schade melden via onze website.