Overlijdensrisicoverzekering?

Financiële zekerheid, ook als je er niet meer bent

Het is fijn om te weten dat er genoeg geld is voor je opgroeiende kinderen. Ook als je er niet meer bent. Of als je partner er opeens niet meer is. Je wilt bijvoorbeeld graag dat je kinderen later kunnen studeren en je gezin in het huis kan blijven wonen. Tegelijkertijd is het een onderwerp waar je liever niet over nadenkt. Dit geldt voor veel jonge ouders. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je dat alles goed geregeld is.

31% van de gezinnen heeft niets geregeld

Zo weten veel jonge ouders dat een onverwachts overlijden tot financiële onzekerheid kan leiden, maar heeft bijna een derde (nog) niets geregeld. Uit onderzoek blijkt dat de stap om daadwerkelijk actie te ondernemen vaak niet genomen wordt. Het is bovendien niet altijd duidelijk welke financiële oplossingen er zijn. Wij helpen je graag om dit goed te regelen.

De feiten

Verzekeraar Aegon heeft hierover wat feiten voor je op een rij gezet.

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat je kinderen het leven kunnen blijven leiden dat je ze gunt. En dat de achterblijvende partner geen geldzorgen heeft. Een overlijdensrisicoverzekering keert namelijk een netto bedrag uit na vroegtijdig overlijden.

Dit uitgekeerde bedrag kan het wegvallen van een inkomen worden opgevangen. Ook kunnen extra kosten (van bijvoorbeeld kinderopvang) gedekt worden of kan er geld gereserveerd worden voor de opleiding van de kinderen. Voor een paar euro per maand, heeft u de zekerheid dat alles goed geregeld is.

Vaak sluiten mensen een overlijdensrisicoverzekering af in combinatie met een hypotheek. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dat zelfs verplicht. Er zijn ook andere situaties waarin het verstandig is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Aastad informeert je hier graag over. 

Deskundig advies van Aastad

Wil jij je vrijblijvend oriënteren op de voordelen die een overlijdensrisicoverzekering oplevert voor jouw gezin? Neem gerust contact met onze adviseurs op voor informatie of maak een afspraak.