Zorgverzekering 2018

Elk jaar in november worden de premies en nieuwe voorwaarden van de zorgverzekeraars bekend gemaakt. Premies en voorwaarden van zorgverzekeringen zijn aan veranderingen onderhevig. Het is daarom altijd de moeite waard om te controleren of uw huidige verzekering nog voldoet aan uw wensen. Via Aastad kunt u bij verschillende zorgverzekeraars profiteren van aantrekkelijke collectiviteitskortingen. U kunt eenvoudig zelf kijken wat voor u de voordeligste zorgverzekering is. Dit doet u met behulp van onze zorgvergelijker. Hebt u liever persoonlijke advies? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen kijken wat voor u de beste optie is.

zorg

Wat verandert er voor u?

De overheid stelt elk jaar een verplicht eigen risico vast. In 2018 is dit eigen risico, net als in 2017, vastgesteld op € 385. Het verplicht eigen risico houdt in dat u de eerste € 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen (met uitzondering van onder andere de huisarts). Daarna betaalt de zorgverzekeraar uw zorgkosten. U kunt daarnaast nog een vrijwillig eigen risico kiezen. Hiermee verhoogt u het gehele eigen risico, maar krijgt u wel korting op de maandpremie. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de uiteindelijke maandpremie.

Uiterlijk 12 november moeten de zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden voor 2018 bekendmaken. Daarna kunt u tussen 12 november en 31 december overstappen van zorgverzekeraar. Of u dit doet, bepaalt u natuurlijk zelf. Toch kan het lonen om te kijken of uw huidige zorgverzekering nog voldoet aan uw eisen en dit zo nodig bij te stellen, anders betaalt u mogelijk voor dingen die u niet gebruikt!

Belangrijkste wijzigingen basisverzekering

Er komen in 2018 een aantal vergoedingen in het basispakket bij:

  • Mensen met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed.
  • Zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie (voor oncologiepatiënten) wordt vergoed.
  • Verzorging van kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg, bijvoorbeeld hulp bij wassen of het innemen van medicijnen.

Waar kan Aastad u bij helpen?

Bij Aastad willen wij u graag helpen met uw zorgverzekering. Speciaal voor u hebben wij daarom een makkelijke zorgvergelijker beschikbaar gesteld zodat u gemakkelijk kunt kijken welke zorgverzekering bij u past en het goedkoopste is. Mocht u toch liever langskomen voor persoonlijk advies, dan is dat ook geen probleem. Wij helpen u graag onder het genot van een kopje koffie. Schroom daarom niet om een afspraak te maken.